Férfi vízilabda OB I.

2024.06.23. 18:30

Szentesi kötődésű csapat építése a cél

Szerethető, szentesi kötődésű játékosokból álló csapat kialakítása a cél a férfivízilabda OB I.-ben Kis Gábor szakmai igazgatónak, míg a nőknél egy hároméves célkitűzés első idényébe vágnak bele ezen a nyáron. A leányutánpótlás mindhárom korosztálya a legjobb négyben végzett, míg a fiúk a másodosztályú jó szereplésükkel megteremtették a lehetőséget, hogy visszatérjenek a legjobbak közé.

Becsei Dávid

Kis Gábor szezon közben lett vezetőedző, amire jól reagált a keret, megőrizte OB I.-es tagságát.

Fotó: Vidovics Ferenc

Izgalmas bajnoki szezonon van túl a Metalcom Szentes férfi-vízilabdacsapata az OB I.-ben. A novemberi edzőváltás miatt Komlósi Pétert a szakmai igazgató Kis Gábor váltotta a parton. A játékosként olimpiai bajnok szakember egy erős három hónapos alapozó munkát végzett el a csapattal, de mint mondta, az eredmények viszont igazolták ezt. Az alsóházi rájátszás során veretlenek maradtak, a helyosztók során pedig még a kilencedik pozíció megszerzésére is reális esély nyílt, végül tizenegyedikként zártak.

– Érzelmileg intenzív szezon volt, hiszen nem úgy indult, hogy én leszek a vezetőedző a bajnokság második felében. Ennek a döntésnek megvoltak az okai, Komlósi Péter addigi munkáját viszont nagyon köszönöm. Érdekes erről az idényről beszélni, mert egy kisebb költségvetésű játékoskerettel értünk el jobb eredményt, mint az előző kiírásban – mutatott rá arra Kis, hogy 2022-ben és 2023-ban is a kiesés elkerülése volt a férficsapat fő célja.

Hozzátette, örül, hogy a tavasz során nem kellett számolni a pontokat, hogy miként tudnak benn maradni, hanem magabiztosan megőrizték az első osztályú tagságukat.

– Végre nem valami elől menekültünk, hanem egy nagyobb célért küzdöttünk – mutatott rá arra, hogy a kilencedik helyért mindössze egy rosszabb, Eger elleni meccs miatt nem játszhattak csak.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy Biros Barnabás, Pethe István, Vismeg Botond és Magyar Márton nem Szentesen folytatja a nyártól. Ezzel kapcsolatban Kis Gábor elárulta, hogy az érkezők névsora is letisztázódott már, négy pólóst igazolnak, akiknek a szerződtetését sajtótájékoztatón jelentik be hamarosan.

– Olyan csapatot szeretnénk építeni, amely szerethető a szentesiek számára. Egyre több a helyi kötődésű fiatal a keretben, a következő szezonban nagyjából hét ilyen játékos alkotja majd az együttesünket – jegyezte meg.

A női csapattal kapcsolatban sem árult el konkrétumokat, annyit viszont elmondott, hogy egy hároméves tervet állítottak össze, amelynek a végén a legjobbakkal szeretnék felvenni a versenyt, előrébb lépni a legutóbbi hetedik helyhez képest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában