Az MVM Szegedi VE versenyzői olimpiai számokban remekeltek

2024.06.16. 17:13

Tizenkilenc érmet hoztak össze

Igen termékeny Európa-bajnokságot zártak a magyar hajók a gyorsasági felnőtt és para kajak-kenu Európa-bajnokságon a Maty-éren. Az éremgyűjtésből az MVM Szegedi VE sportolói is bőven kivették a részüket.

Mádi József

Kajak-kenu Eb Szegeden

Fotó: Kovács Tamás

Magabiztosan nyerte a nemzetek medálversenyét Magyarország a szegedi Maty-éren rendezett felnőtt gyorsasági és para kajak-kenu Európa-bajnokságon. A mieink a gyorsasági szakágban 19 érmet szereztek, ebből 10 az arany, 6 az ezüst és 3 a bronz.

Két arany-, három ezüst- és egy bronzéremről indult a hétvégi nonstop program, amelynek első negyede, a szombat délelőtt igen erősre sikerült. Ekkor első lett négy egység: Csipes Tamara K1 1000, a szegedi Nádas Bence és Tótka Sándor K2 500, illetve a szegedi duó, Kiss Ágnes és Nagy Bianka C2 500, valamint a női négyes 500 méteren. 

A szombat délutáni eseményekben első lett a női K2 1000 és a K2 200 méteres egység, ezüst jutott a férfi K4 1000 méteres egységnek, míg bronzérem került a szegedi kenus páros, Kiss Ágnes és Nagy Bianka nyakába C2 200 méteren.

Következett a vasárnap délelőtt, amikor Kopasz Bálint K1 1000 méteren második, a női K2 500 méteres egység harmadik lett, az eseményt pedig az 5000 méteres futamok zárták. Itt hatalmas volt a magyar dominancia, hiszen Adolf Balázs (C1) és Kőhalmi Emese (K1) nyert, Varga Ádám (K1) a második, Kisbán Zsófia (C1) pedig a harmadik helyen zárt.

Ami még érdekesség, hogy a férfi K4 500 méteren érdekelt magyar hajó két szegedivel, Nádassal és Kuli Istvánnal negyedik lett, viszont olyan hajókat is megelőzött, például a litvánokat, a szerbeket vagy a szlovákokat, amelyek az olimpián is érdekeltek lesznek. 

És akkor Párizs: a nyári ötkarikás játékokon tíz kajak-kenus számban hirdetnek győztest, ezekben hat dobogós helyet értek el a magyar hajók a Maty-éri kontinensbajnokságon. Első lett Csipes Tamara, a Kiss, Nagy kenus duó, a Nádas, Tótka kajakpáros, valamint a női négyes, míg második lett az algyői Kopasz, harmadik pedig a Csipes, Gazsó női kajakpáros. Ezt simán elfogadnánk azért az olimpián...

A szegedi parasportolók közül Suba Róbert két számot vállalt, az egyikben (KL1 200 méter) második, a másikban harmadik (VL2 200 méter) lett, Boldizsár Dalma VL2 és KL2 200 méteren is az ötödik helyen végzett, míg Varga Katalin hozta a tőle elvárhatót, és megnyerte a KL2 200 méteres számot.

Az öt nap tanúságait majd levonják az érintettek, nekünk maradt annyi az összegzés végén, hogy kijelentsük: jó, izgalmas, remek verseny volt az Európa-bajnokság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában