Helyi sport

2024.06.23. 20:20

Zárásként ezüstérem a belgrádi Eb-n

Az utolsó napon is érmet szerzett egy váltóval Pádár Nikolett (HAÁSZ Szegedi Úszó Egylet) és Ugrai Panna (Hód Úszó SE) a belgrádi úszó Európa-bajnokságon.

Delmagyar.hu

Illusztráció: Veres Viktor

A legjobb idővel várhatta a magyar csapat a női 4x100 méteres vgyesváltó. A délelőtti előfutamhoz képest Ábrahám Minna helyett Pádár Nikolett került be gyorsúszóként, záróembernek a csapatba. Komoróczy Lorát követően Békési Eszter a harmadik helyen adta át a váltót Ugrai Pannának, aki ledolgozta a hátrányt a svédekkel szemben, és a roppant erősen kezdő lengyelek mögött a második helyen állva jöhetett Pádár Nikolett. A szegedi úszó ugyan nagyot hajrázott, de a lengyeleket már nem lehetett utolérni, így ezüstéremmel zárták le az Európa-bajnokságot. A 4:01.50 perces időeredmény országos csúcsot jelent, és a 2017-es budapesti világbajnokságon Burián Katalin, Sztankovics Anna, Szilágyi Liliána, Molnár Flóra által felállított 4:03.08-as rekordot adták át a múltnak.

Ugrai Panna ezzel kétszeres Európa-bajnokként, valamint egy ezüstéremmel térhet haza Belgrádból, míg Pádár Nikolett három váltóval nyert Eb-cím mellett egy ezüstérmet nyert, egyéniben pedig harmadik lett 100 méter gyorson.  

Azt mondtam a lányoknak, egy bronzéremnek nagyon örülnék, mert az még nincs, de nem dőlök a kardomba, hogy ezüst lett – mondta az M4 Sportnak a döntőt követően Ugrai Panna.

Nehéz úszni a hetedik napon, hosszú volt ez a verseny, nagyon örülök, hogy a vegyesváltóval is érmet tudtunk szerezni – összegzett Pádár Nikolett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában