Helyi sport

2016.06.03. 10:16

Vágvölgyi Ákos: előbb a gazdasági jog, aztán jöhet a válogatott

Hat vizsgája van hátra a Szegedi Tudományegyetem kereskedelem és marketing szakán, ezek mellett az U20-as válogatottban is várnak feladatok Vágvölgyi Ákosra, a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdázójára. Nehéz másfél éve volt, ám bízik benne, a következő szezonra száz százalékos lesz.

Gyúrós István

– Teljesen egészséges vagyok– mondta kérdésünkre [namelink name="Vágvölgyi Ákos"], a Szedeák 19 éves kosárlabdázója. A 2-es poszton szereplő tehetség a 2014–2015-ös szezon elején a kezdőcsapatban találta magát, aztán egy peches időszak miatt másfél évre messze került az ideális formától.

– Egy térdsérüléssel indult, aztán többféle betegségem is volt, de hogy őszinte legyek, nem akarok már erről beszélni, túl vagyok rajta – mondta. – Testileg már felépültem mindenből, fejben kell még „összeraknom" magam. A jövő év lesz a vízválasztó, a szezon elején szeretném ezt a gátat átlépni, és újra teljes értékű tagja lenni a csapatnak.


Vágvölgyi bekerült az U20- as válogatott bő, 18-as keretébe, ahol csapattársaival, Mike Jánossal és Meleg Károllyal együtt próbálják meg kiharcolni a helsinki Eb-részvételt. A júliusi esemény előtti hosszú felkészülés hétfőn kezdődik.


– Az önbizalmammal akadt gond, ezen a nyáron lesz lehetőségem javítani. Szeretném visszaszerezni azt a ritmust, amivel másfél éve játszottam. A keretből hatan kiesnek, csak tizenketten utaznak az Eb-re, így van motiváció. Kicsit később csatlakozom a társakhoz, mert hétfőn még lesz egy nehéz gazdasági jog vizsgám, most arra tanulok itthon, Békéscsabán.   

 

Na igen, az iskola. Első éves a Szegedi Tudományegyetem kereskedelem és marketing szakán, és nincs könnyű dolga: nappali tagozatosként kell összehangolnia ezt az élsporttal.


– Nehéz volt megszokni, hogy a napi két edzés között tanulnom kell, erre rá is ment az első félév – mesélte. – A minimumot azért teljesítettem, de nem ilyen vagyok, az egyetemen is szeretnék a legjobbak közé tartozni. A hétfőin kívül öt vizsgám lesz, azokra kell időt szakítani az edzőtáborok közben, de mivel hétfőn letudom a legnehezebbet, szerintem sikerül majd.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában