A legifjabb roma gyermekek Vásárhelyen

Zsedényi Lajost és Sztojka Vivient ajándékozta meg szilveszterkor a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat. A CKÖ-nél szokás, hogy az év utolsó napján felköszöntik a város legfiatalabb roma kisfiúját és kislányát.

Sztojka Aliz képviselő a két édesanyának, Zsedényi Mezei Erzsébetnek és Mezei Rozáliának átadja a CKÖ ajándékát. Fotó: Tésik Attila– A cigány kisebbségi önkormányzat helyi elnöke, Sztojka László ötlete alapján már harmadik esztendeje köszöntjük fel az év utolsó napján a legfiatalabb roma fiút és lányt – mondta Sztojka Aliz képviselő.

Az egész esemény alatt kék színű plédjében csöndben szemlélődött Zsedényi Lajoska. A háromhetes fiúcska a család első gyermeke. Édesanyjától, Zsedényiné Mezei Erzsébettől megtudtuk, hogy még egy-két testvért szeretnének az elsőszülöttnek.

Lajoska mellett igazi „nagylány", az egy hónapos Sztojka Vivien Virág várt a sorára. A kicsit nővére, Bianka is elkísérte. A nyolcéves kislány másodikos a Szent István Általános Iskolában, s sokat segít szüleinek a tesó ellátásában.

Miután az apróságok megkapták ajándékukat – kék és rózsaszín ruha, fürdető, babaolaj, egyéb csecsemőápolási kellék –, szüleiknek egy-egy üveg pezsgőt adott a képviselő. A rövid ünnepség alatt Mihály Csaba tamburán játszott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!