Fizetni kell a kényelemért

Némileg csökkent a vásárhelyi strand parkolóját igénybe vevő autók száma, amióta – próbaüzemben – működik a fizetőparkolós rendszer.

Korom András

Biztonsági őr segíti az autósokat. Fotó: Tésik AttilaPróbálgatják az autósok a vásárhelyi strandfürdő parkolójának új, fizetőparkolós rendszerét, melyhez hasonló a Ferihegyi repülőtéren működik. A kocsit csak azután engedi be a sorompó, miután az automatából letépte a tikettet a járművezető. Fizetnie távozáskor kell, mégpedig az eltöltött idő után, óránként száz-száz forintot. Az év elején felszerelt sorompós beléptető rendszer próbaüzeme még körülbelül tíz napig tart, ám a díjakat már most is szedik. Ha a vásárhelyiek nem gyalog, kerékpárral vagy busszal mennek fürödni, akkor bekalkulálhatják a parkolás összegét is a fürdőzés költségeibe.

– A parkolórendszer még próbaüzemben működik, a gyermekbetegségei meg is mutatkoztak – mondta lapunknak Molnár Attila. A Hód-Strand Kft. ügyvezetője hozzátette: a parkolóba behajtók száma csökkent az utóbbi napokban, sokan inkább a sorompón kívül várakoznak.

Az ügyvezető elmondta: a kijáratnál szándékosan rövidebb a sorompó a gyalogjáró miatt, itt most egy tuját helyeztek el, de később is lesz valamilyen növény.

A gépjárművezetők vegyesen fogadták az új rendet. Szabó Károly szerint – aki nem értette, eddig miért lehetett itt ingyen parkolni – fölösleges sopánkodni a parkolási díj miatt, tudomásul kell venni, hogy a kényelmet mindenütt meg kell fizetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!