Időközi választásra készülnek Vásárhelyen

Április 15-én időközi választást tartanak Hódmezővásárhelyen a kettes számú választókerületben. Itt győzött ősszel Csorba Mihály, a nemrég elhunyt alpolgármester – ugyanakkor két ellenfele is bejutott a közgyűlésbe, listán. A Fidesz február elsején nevezi meg jelöltjét, az MSZP később dönt. Lázár János bejelentette: az alpolgármesteri posztra nem jelöl új embert, ő fog többet dolgozni.

Bakos András

Hamarosan időközi választást tartanak Hódmezővásárhelyen, a 2-es számú választókerületben. Itt volt képviselő a január 10-én elhunyt Csorba Mihály alpolgármester. A választási bizottság a minap ülést tartott, és úgy döntött, április 15-ére tűzi ki az időpontot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a választásra jogosultak névjegyzékét február 14-étől 22-éig közszemlére teszik, és aki kimaradt ebből, február 22-én délután négy óráig kérheti felvételét. A módosított névjegyzéket azután április 13-án lehet megnézni a polgármesteri hivatalban.

A választási kampány április 13-án éjfélig tart, a kampánycsend ettől az időponttól kezdve április 15-én este hétig. Képviselő-jelöltet ajánlani március 23-án délután négy óráig lehet, eddig jelenthetik be az indulókat is a választási bizottságnál.

Lázár: Többet fogok dolgozni

Hódmezővásárhelyen ősszel – a korábbi ciklushoz hasonlóan – három alpolgármestert választottak, és nem változtattak a bevált csapaton: Csorba Mihály mellett Almási István és Kószó Péter segítette Lázár János polgármester munkáját. Az önkormányzattól azt az információt kaptuk, hogy a polgármester nem kíván újabb alpolgármestert jelölni Csorba Mihály helyett. A hétfő esti lakossági fórumon egy kérdésre válaszolva is ezt mondta, hozzátéve: ő fog majd többet dolgozni.

A Fidesz elnöke, Havasi Katalin lapunk kérdésére elmondta, csöndes, nyugodt választási kampányra számít. A párt február elsején mutatja be jelöltjét – azt, hogy kit, Havasi Katalin nem kívánta elárulni.

Bacsa Pál, az MSZP helyi elnöke azt mondta, ők is nyugodt kampányra számítanak. A jelölt-jelöltek még nem határozták el magukat, és a párt sem döntött: a választási bizottság kiírását várták. Pénteken tanácskoznak erről a témáról.

A kettes számú belvárosi körzet érdekessége, hogy tavaly ősszel itt hárman indultak – és végül mind a hárman be is kerültek a közgyűlésbe: Csorba Mihály, a Fidesz és az MDF jelöltjeként 718 voksot kapott (54,11 százalék). Listán bejutott az SZDSZ, az MSZP és a HVDSZ közös jelöltje, Kiss László, aki 429 voksot kapott. Szintén képviselő lett a lista révén a MIÉP jelöltje, Kovács László, aki akkor itt 180 szavazattal végzett a harmadik helyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!