Kiváltak Thürmer pártjából

A Munkáspárt vásárhelyi, mártélyi, mindszenti és székkutasi szervezete január elsejével megszüntette tagságát a Magyar Kommunista Munkáspártban, s ettől kezdve egységesen és jogfolytonosan a Magyarországi Munkáspárt 2006 tagjaként folytatják a pártmunkát – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Havránek Ferenc.

A Munkáspárt vásárhelyi, mártélyi, mindszenti és székkutasi szervezete január elsejével megszüntette tagságát a Magyar Kommunista Munkáspártban, s ettől kezdve egységesen és jogfolytonosan a Magyarországi Munkáspárt 2006 tagjaként folytatják a pártmunkát – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Havránek Ferenc. A párt kisrégiós elnöke elmondta, a párttagság véleménye szerint az MKMP felső vezetése elszakadt a politikai realitásoktól, tévesen ítéli meg az ország jelenlegi politikai helyzetét, s ennek következtében számukra elfogadhatatlan centralizált vezetési módszert honosított meg, jelentősen csorbítva a pártdemokrácia érvényesülését.

– Odáig vezetett a téves politikai helyzetértékelés, hogy az MKMP vezetése jobboldali, esetenként szélső jobboldali szervezetekkel is együtt működött – mondta Havránek Ferenc. Hozzátette: a nyolcvanfős tagság véleményét megkérdezték, s csak ezt követően léptek ki a pártból. Céljuk a Munkáspárt újbóli egyesítése, illetve az, hogy „az MSZP mellől leváltsák a szabaddemokrata pártot".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!