Esély a vásárhelyi romáknak

A Családért és Munkáért Keresztény Alapítvány, a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat és a Segítők a Segítőkért Alapítvány 2005-ben közös pályázatot nyújtott be a Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett Esély több-lett elnevezésű projektre, melyen a konzorcium összesen 64 millió forintot nyert.

A Családért és Munkáért Keresztény Alapítvány, a vásárhelyi cigány kisebbségi önkormányzat és a Segítők a Segítőkért Alapítvány 2005-ben közös pályázatot nyújtott be a Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül meghirdetett Esély több-lett elnevezésű projektre, melyen a konzorcium összesen 64 millió forintot nyert – hangzott el Sztojka Aliz cigány kisebbségi képviselő sajtótájékoztatóján. A program célja, hogy az aktívkorú, 8 általános iskolai végzettséggel, vagy elavult, nem piacképes szakmával rendelkező, hátrányos helyzetű, bejelentett munkanélkülieket képzésbe és állásba segítése. A projektben Vásárhelyen harminc roma származású vesz részt, akiknek a képzését helyben oldják meg. Ezeket az embereket a képzés ideje alatt és után is mentorok fogják segíteni terveik elérésében. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat célként tűzte ki, hogy a vásárhelyi munkaadókat motiváltabbá tegye a hátrányos helyzetű emberek alkalmazására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!