Letörték a sorompók árbocát Vásárhelyen

Két hét alatt két közúti sorompót is letörtek ismeretlen tettesek Hódmezővásárhelyen. A város feljelentést tett, a rendőrség az egyik ügyben már talált is gyanúsítottat. A kitört sorompót a város a közeljövőben pótolja.

Korom András

Nem törődött a behajtást tiltó táblákkal a járművezetők egy része Vásárhely belvárosában. A közeli házakban élők ezért kérték az önkormányzattól, hogy valahogy tartsa távol az idegen autókat az udvari vagy ablak alatti parkolókból. A helyhatóság ezért három helyre is olyan közúti, elektronikus kódkártyával nyíló sorompót szereltetett fel, mint amilyen az év eleje óta a strand parkolójában is működik. Az Ady Endre utcai és a Lehel utcai parkolóba, illetve az Andrássy utcai szervizútra már csak azok hajthatnak be, akik az érintett házakban laknak, vagy azokban működik üzlethelyiségük, és saját autóval rendelkeznek. Ők a városháza műszaki irodáján kapták meg a behajtást lehetővé tévő mágneskártyákat. A sorompók ugyanakkor azért is készültek, hogy megakadályozzák azok behajtását, akik így akarnak kibújni a belvárosban a parkolódíj fizetése alól.

Az Ady Endre utcai parkolóba és az Andrássy utcai szervizútra telepített sorompók azonban ma már nem működnek. Az előbbit még április 15-ére virradóra hajlították meg ismeretlenek, annyira, hogy el kellett távolítani. Az Andrássy utcait pedig a napokban tette teljesen tönkre valaki: letörte a helyéről.

Ékes Józseftől, a vásárhelyi polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetőjétől megtudtuk, a sorompókat hamarosan helyreállítják, a letört árbocok helyére újakat szerelnek fel. Az újabb rongálások ellen azonban nehéz fellépni, biztonsági kamerák telepítését emiatt egyelőre nem tervezik, hiszen az aránytalanul nagy többletköltséget jelentene az önkormányzatnak. Az irodavezető hozzátette: úgy tudja, a rendőrség az utóbbi eset tettesét már elfogta.
A vásárhelyi rendőrkapitányságon rongálás bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja alapján ismeretlen tettes ellen indult eljárás. A tanúkutatás és adatgyűjtés során már a hatóság látókörébe került egy személy, de a körülményeket még tisztázni kell – felelte érdeklődésünkre M. Toronykőy Márta, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!