Kék hírek

2008.08.14. 12:47

Csőtörés a fővárosban: úszik a Madách tér

Címkék#baleset

Eltört egy vízvezeték csütörtök délelőtt Budapest belvárosában, a Madách téren. A szakemberek már dolgoznak a helyreállításon, a munkájuk ideje alatt dugó várható a környéken.

A Károly körút alatt futó 150 milliméteres vízvezeték csütörtök délelőtt tört el, eddig nem derült ki, hogy miért. A víz ömleni kezdett és ez megemelte az útburkolatot is. A Fővárosi Vízművek szakemberei a vezetéket rövid idő alatt elzárták, azonban még fel kell marniuk az aszfaltot, hogy hozzáférjenek a sérült csőhöz és kijavítsák a problémát - mondta el a Független Hírügynökségnek Lévai Zsuzsanna, a vízművek szóvivője.

Várhatóan a Károly körúton három sávon keresztbe is fel kell bontani a burkolatot. Amikor már a szakemberek hozzáférnek a vezetékhez, gyors lesz a munka. Addig azonban az autósoknak arra kell számítaniuk, hogy a Bajcsy Zsilinszky út, az Andrássy út és a József Attila utca felől csak egy sávon mehetnek az Astoria felé, a forgalmat rendőrök segítik. Nem kizárt, hogy a szakemberek munkájának idejére ezt az egy sávot is le kell majd zárni egy időre. A hiba kijavítása után az új burkolatra várhatóan csak este, vagy pénteken reggel hajthatnak rá az autósok.

Lévai Zsuzsanna hozzátette, hogy a körút alatt több párhuzamos vezeték is fut, így meg tudták oldani, hogy a környéken ne legyen vízhiány. A vízművek munkatársai mindenesetre felállítottak egy úgynevezett szükségkutat a környéken, ha a munka ideje alatt valahol mégsem lenne víz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!