Kék hírek

2013.05.31. 18:33

Nem kötöttek cascót az új rendőrautókra

A szolgálati gépjárművek javítási költségeit a rendőrség fizeti - közölte az ORFK.

A rendőrség valóban nem kötött casco biztosítást a közelmúltban beszerzett új Opel Astrákra - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a Blikk értesülését pénteken az MTI-nek, hangsúlyozva, hogy a szolgálati gépjárművek javítási költségeit a rendőrség fizeti.

A napilap pénteki számában írt arról, hogy a néhány hónapja beszerzett új személyautókon nincs casco. Így ha szolgálat közben a rendőr a saját hibájából összetöri az autót, akkor a javítást "zsebből" kell kifizetnie - írta a Blikk.

Az ORFK az MTI megkeresésére azt közölte, elemezték az elmúlt négy év casco befizetéseinek, illetve az annak terhére kifizetett visszatérítéseknek az összegét. Ez alapján megállapították, hogy a casco szerződések megkötése többletköltséget ró a rendőrség költségvetésére.

A rendőrség úgy véli, gazdaságosabb, ha egy baleseti kár rendezését biztosító keretet különítenek el és ebből javíttatják a meghibásodott rendőrségi gépjárműveket - tették hozzá.

"A hivatásos állomány kártérítési felelőssége nincs összefüggésben azzal, hogy van vagy nincs casco biztosítása egy kárt szenvedett szolgálati gépjárműnek". A szolgálati gépjárművek esetleges javítási költségeit nem a gépjárművet vezető rendőr, hanem a rendőrség fizeti.

"A szabályozással minden rendőr tisztában van, így azok a rendőröknek tulajdonított nyilatkozatok, amelyek ennek ellenkezőjét tartalmazzák, bizonyosan nem rendőrtől származnak" - írta az ORFK.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!