Több városban várják programokkal a lakosokat

2022.12.18. 12:12

Ma fellobban a negyedik gyertya lángja

Advent negyedik vasárnapján, aranyvasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját, amely a szeretetet szimbolizálja. Megyénk több városában is ünnepi köszöntőkkel és műsorral várják a lakosokat.

Munkatársunktól

Szegeden, a Dóm téren a város adventi koszorúján a negyedik gyertyát Duda Ernő immunológus, Pro Urbe-díjas kitüntetett és Wertheim Mátyás ferences plébános gyújtja meg. Az eseményen közreműködik a Szegedi Szimfonikus Zenekar Tisza kvintettje.

Csongrádon a Kossuth térre várják az érdeklődőket az adventi forgatagba. A gyertyagyújtás 17 órakor lesz, az eseményen közreműködik a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola diákjai. Köszöntőt Topsi Bálint plébános mond.

Makón a betlehemi lángot is szétosztják ma délután az adventi gyertyagyújtásnál. A Makovecz téren várják az ünneplőket 16 órától. Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője mond beszédet, majd Pálfai Zoltán plébános áldja meg az adventi koszorút. Ezután fellép a Vegyeskar és a Forgatós Táncegyüttes is, majd a Betlehemből érkezett lángot osztják szét, amely tegnap este a szegedi dómba is megérkezett.

Hódmezővásárhelyen az utolsó adventi gyertyát Berényi Károly alpolgármester gyújtja meg 17 órakor, majd Szabó Csengele unitárius lelkész mond igei köszöntőt, imát pedig Kun Ildikó református lelkész. Az ünnepi műsorban közreműködnek a Klauzál Gábor Általános Iskola negyedik osztályos diákjai. A gyertyát egyébként a betlehemi lángról gyújtják meg, amelyet a 112 Kubinyi Zoltán Cserkészcsapat visz a helyszínre.

Szentesen is 17 órakor lesz a gyertyagyújtás a Szentesi Evangélikus Egyházközség közreműködésével a Kossuth téren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!