London 2012 olimpia

2012.08.06. 15:09

Atlétika: Kazi és Márton is kiesett

A súlylökő Márton Anita és a 800 méteren induló Kazi Tamás is búcsúzott a selejtezőben hétfőn a londoni olimpia atlétikai versenyén.

Márton Anita kiesett súlylökésben

A súlylökő Márton Anita búcsúzott a selejtezőben hétfőn a londoni olimpia atlétikai versenyén.

A 23 éves, első olimpiáján szereplő Mártonnak 18,48 méteres egyéni csúcsa közelében kellett volna dobnia, hogy esélye legyen a döntőbe jutásra. A tavalyi fedett Eb-n ötödik atléta 16,29 méterrel mutatkozott be, majd 17,04-re és 17,48-ra javított, a fináléhoz legalább 18,45 m kellett volna. Márton összesítésben a 24. helyen végzett.

"Kicsit bátortalanul kezdtem, az első dobást elizgultam" - nyilatkozott Márton Anita. "Az edzések alapján többet vártam magamtól, 18 méter fölé akartam kerülni. De nem vagyok elkeseredve, nagy nevek is kiestek."

Kazi Tamás és Márton Anita kiesésével hétfőn már nem érdekeltek a magyarok az Olimpiai Stadionban. Kedden 110 m gáton Kiss Dániel és Baji Balázs áll rajthoz, a női gerelyhajítás selejtezőjében pedig Juhász Vanda indul.

Kazi Tamás kiesett 800 méteren

Kazi Tamás kiesett a 800 méter előfutamában hétfőn a londoni olimpia atlétikai versenyén. A 27 éves futó a harmadik futamban többek között a világbajnoki ezüstérmes szudáni Abubaker Kakival együtt rajtolt. A hét futamból az első három-három helyezett mellett a további három legjobb időt elérő folytathatta szereplését a középdöntőben.

Az idei eredményeket tekintve Kazi futamában hatan is jobb idővel rendelkeztek nála, így leginkább taktikai versenyben és jó hajrában reménykedhetett. A 2009-es és a tavalyi világbajnokságon is elődöntős Kazi igyekezett tartani a lépést a többiekkel, az élen a szudáni futó diktálta a tempót.

A célegyenesbe a magyar atléta a hatodik helyen fordult, s innen nem tudott előrébb jönni, 1:47.10 perccel, idei legjobbjával ért célba. Ez az idő azonban kevés volt a továbbjutáshoz. "Ennyi volt benne" - összegzett a sportpályafutását labdarúgóként kezdő Kazi. - "Sajnos nem tudtam olyan állapotba kerülni, hogy továbbjutásra esélyes legyek, de egy olimpián természetesen megpróbáltam azért mindent. Ismertem a futamot, tudtam, hogy iramot fogunk menni, egy jó időben reménykedtem. A végén, az utolsó 100-150 méteren, ahol nemzetközi szinten a 800 méter elkezdődik, nem tudtam ritmust váltani."

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!