London 2012 olimpia

2012.08.10. 11:42

Bolt kiosztotta Carl Lewist

Usain Bolt, a londoni olimpián címeit 100 és 200 méteren is megvédő jamaicai sprinter keményen bírálta Carl Lewist

Usain Bolt, a londoni olimpián címeit 100 és 200 méteren is megvédő jamaicai sprinter keményen bírálta Carl Lewist, a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai vágtázót annak korábbi nyilatkozataiért.

A 200 méter csütörtöki döntője után rendezett sajtótájékoztatón Bolt arcáról egyetlen kérdés után tűnt el a mosoly, amikor arról faggatták, hogy kivel szereti ha összehasonlítják, Lewisszal vagy az 1936-os olimpia négyszeres aranyérmesével, Jesse Owensszel.

"Kénytelen vagyok olyat mondani, ami sokaknak nem fog tetszeni: egy picit sem tudom tisztelni Carl Lewist - kezdte Bolt. - Azok után, ahogyan ő beszélt az atlétákról nem mondhatok mást. Bár szerintem csak az volt a célja, hogy figyeljenek rá, mert róla már nem nagyon beszélnek."

Az ezúttal 100-on 9.63 mp-cel, míg 200-on 19.32-vel győztes vágtázó szavaiból később kiderült, hogy Lewis azon kijelentései miatt haragudott meg rá, amiket még a pekingi olimpia alatt tett. Akkor Bolt szenzációs világcsúcsokkal elért 100-as (9.69 mp) és 200-as (19.30 mp) sikerei után kérdezték a 20. század legjobb atlétájának megválasztott amerikai világsztárt, s ő ugyan konkrétan nem vádolta meg doppingolással Boltot, ám azt hangsúlyozta, hogy Jamaicában sokkal lazábbak az ellenőrzések mint mondjuk az Egyesült Államokban.

A 25 éves Boltnak nagyon komoly esélye van arra, hogy Pekinghez hasonlóan Londonban is három aranyat gyűjtsön be, mivel a jamaicai 4x100 méteres váltó is egyértelmű favoritnak számít.

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!