London 2012 olimpia

2012.10.12. 21:45

MOB: Fazekas Krisztina jogszerűen szerepelt magyar színekben

A NOB hivatalos állásfoglalást kért Fazekas ötkarikás részvételét illetően, tekintettel arra, hogy a lengyelek megkérdőjelezték londoni indulásának jogosságát.

MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Kajak-kenu Szövetség álláspontja szerint a négyesben aranyérmes Fazekas Krisztina magyar állampolgárként jogszerűen képviselte Magyarországot a londoni olimpián.

A MOB pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos állásfoglalást kért Fazekas ötkarikás részvételét illetően, tekintettel arra, hogy a lengyelek megkérdőjelezték londoni indulásának jogosságát, mégpedig arra hivatkozva, hogy Fazekas korábban az Egyesült Államok színeiben versenyzett a nemzetközi viadalokon.

Az MKKSZ esti közleménye szerint Fazekas jogszerűen indult a londoni olimpián, "hiszen csak és kizárólag magyar állampolgár", ráadásul "indulását a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) engedélyezte, mivel az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága és az Egyesült Államok Kajak-Kenu Szövetsége is hozzájárulását adta ehhez".

Az eset megítélése a NOB hatáskörébe tartozik.

A [namelink name="Szabó Gabriella"], [namelink name="Kozák Danuta"], [namelink name="Kovács Katalin"], Fazekas Krisztina összeállítású magyar kvartett a németeket és a fehéroroszokat megelőzve lett aranyérmes, a lengyelek negyedik helyen zártak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!