Makó és környéke

2007.01.22. 15:19

Palotai fúvósok aranya

Nemzetiségi kategóriában arany, szórakoztató kategóriában pedig kiemelt arany minősítést kapott minapi évindító koncertje elismeréseként a csanádpalotai Dér István Általános Iskola fúvószenekara.

Nemzetiségi kategóriában arany, szórakoztató kategóriában pedig kiemelt arany minősítést kapott minapi évindító koncertje elismeréseként a csanádpalotai Dér István Általános Iskola fúvószenekara. A jelenleg huszonnégy tagú, hat esztendeje működő együttes – bár sok fesztiváldíjat hozott már el – ilyen szakmai minősítéssel eddig nem rendelkezett – mondta el az együttes karnagya, Mátó Mátyás.

Fellépésük különlegessége a Magyar Fúvószenei Szövetség zsűrije szerint az volt, hogy nemzetiségi kategóriában a zenekarok általában csak egyféle nemzetiségi muzsikát adnak elő – ők viszont sváb polkát és román hórát is játszottak. A műsor nemzetiségi blokkját Nyíri Ferenc, a szegedi szimfonikusok muzsikusának fellépése tette még színesebbé, míg a szórakoztató zenei produkcióban a vidék szülötte, Antal Csilla musicalénekes működött közre a telt házas, hazai hangversenyen, de fölléptek a palotai és az apátfalvi mazsorettlányok is.

A fúvószenekarok igazi szezonja természetesen a tavaszi-nyári időszak. Mátó Máyástól megtudtuk: a palotai együttes idén nyáron sem fog tétlenkedni, máris van többek között veszprémi és hévízi meghívásuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!