Makó és környéke

2007.01.04. 15:19

Petrovics Józsefné kétségbeesett kiáltása

Állítása szerint nem kapott segítséget az önkormányzattól egy megdöbbentő bűncselekmény áldozatául esett makói asszony: Petrovics Józsefné házát nem csupán kifosztották, de lakhatatlanná is tették, amíg családjával együtt hosszabb ideig távol volt. A makói önkormányzat hatósági osztályának vezetője, Csomor Ágnes szerint a család nem kért támogatást.

Petrovics Józsefné a lakhatatlanná vált ház előtt – már a falak sincsenek meg mindenütt Fotó: DVÖsszesen kilencen laknak most abban a Honvéd városrészi makói házban, ahol férjével és két kiskorú gyermekével Petrovics Józsefné él. A ház Petrovicsné nagykorú lányáé. Az asszony egy különös bűncselekmény miatt maradt fedél nélkül: Dembinszky utcai házát nem csupán kifosztották, amíg hosszabb ideig távol volt a családjával, de úgy megrongálták, hogy gyakorlatilag lakhatatlanná vált. Az épületről, amit megmutatott nekünk, hiányoznak a nyílászárók, a teljes tető, de a falak sincsenek már meg mindenütt meg teljes egészében.

A korábban napszámba járó, most betegsége miatt munkanélküli asszony és kőművesként dolgozó férje azért kereste meg lapunkat, mert elmondásuk szerint megdöbbentő helyzetük rendezéséhez nem kaptak segítséget az önkormányzattól, miközben nem szeretnének tovább nagykorú lányuk terhére lenni. Szerettek volna szükséglakáshoz jutni, ám nem kaptak, sőt egyéb támogatást sem, csupán öt-öt ezer forintot utaltak ki a két kisgyereknek karácsony előtt.

Csomor Ágnes, a hatósági osztály vezetője az üggyel kapcsolatban lapunknak úgy nyilatkozott: lakást ugyan valóban nem tudnak adni Petrovicséknak, egyéb segítséget, például albérlethez lakhatási támogatást viszont igen – csakhogy emiatt még nem jártak a polgármesteri hivatalban. Korábban egy másik ügyben kértek segítséget; akkor a nagymama háza égett le, és a hatóság az anyagiakon túl az odaveszett iratok gyors pótlásában is segített. A mostani, öt-öt ezer forintos támogatást rendkívüli gyermekvédelmi támogatásként folyósították nekik.

A rendőrség nyomoz

A makói rendőrkapitány, Márton István lapunk érdeklődésére elmondta: a különösnek hangzó eset miatt – a család feljelentése nyomán – bűnügyi eljárás indult. Az ügynek már gyanúsítottjai is vannak. A nyomozás érdekei miatt azonban a rendőrkapitány nem mondhatott ennél többet az ügyről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!