Makó és környéke

2007.01.21. 15:19

Szerényebb a báli szezon Makón

Az előzetes foglalások alapján a tavalyinál szerényebbnek ígérkezik a báli szezon Makón. Értesüléseink szerint a Koronában és a sportcsarnokban is csak négy-öt bált tartanak, és valószínűleg elmarad a bálok bálja, a hagymabál.

Szabó Imre

– Nem is olyan régen még szinte minden szakma, hivatás megtartotta a szezonban a maga bálját, most viszont úgy tűnik, az embereknek se kedvük, se pénzük az efféle mulatságra – mondja az ismert makói vendéglős, Szabó Sándor. Tapasztalatai szerint az idei évre alaposan megcsappant a makóiak bálozókedve. Szabó üzemelteti az Autós csárdát és a Korona éttermét, mindkettő ideális bálozóhely, most azonban úgy néz ki, jó, ha összesen négy-öt bált rendeznek náluk – eddig például az iparosok és a vadászok érdeklődtek. A Koronában egyébként nem kell külön terembérleti díjat fizetni a bálozásért, ha az ottani ételt-italt fogyasztják a vendégek. A város legelegánsabb helyén 180-200 ember mulathat egyszerre.

Idén elmaradhat a hagymabál

Információink szerint a Hagymáért Alapítvány kuratóriuma azt fontolgatja, hogy idén nem rendezi meg a hagymabált. A makói bálok legrangosabbikának számító mulatságot tavaly rendezték meg nyolcadszor. Akkor százhatvanan szórakoztak a rendezvényen. Ez az egyetlen makói bál, amit mindig a Hagymaházban rendeznek meg.

Jóval többen férnek el viszont a városi sportcsarnokban: a rekord 900 fő volt, de még így is volt hely a táncparketten. Itt mindenekelőtt a város középiskolái rendezik szalag-, illetve gombavató báljaikat. Most úgy néz ki, mások nem is bérlik ki a helyet, ami ugyancsak az érdeklődés csökkenését jelzi – ugyanakkor az is igaz, hogy most eggyel több, azaz mind a négy középiskola tart bált – mondta a sportcsarnokot üzemeltető Közművelődési Kht. igazgatója, Bálint Márta. Az első bál február 3-án a Juhász Gyulásoké lesz, az utolsó pedig az Erdei diákjaié. Az iskoláknak 190 és 220 ezer forint közötti összegért adják oda a csarnokot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!