Makó és környéke

2007.01.23. 15:19

Tanárok képeznek ki tanárokat Makón

Térségi tanártovábbképző központtá válhat a makói Almási Utcai Általános Iskola. Az intézmény több mint tizennyolcmillió forintot költhet uniós forrásból egy olyan programra, amelynek keretében a tanárok saját tananyagaikat készíthetik el, és a módszert tovább adhatják kollégáiknak.

Illyés Szabolcs

A makói kistérség tanártovábbképző központjává válhat a makói Almási Utcai Általános Iskola egy uniós támogatású pályázat eredményeként, aminek megvalósítására a következő hónapokban kerül sor. Almási Pál, az iskola igazgatója elmondta: az elnyert több mint 18 millió forintot hat tanár és két iskolai vezető képzésére, valamint számítástechnikai eszközök beszerzésére költhetik.

– Helyzeti előnybe került az iskolánk, hiszen hamarosan minden állami fenntartású iskolának be kell vezetnie az úgynevezett kompetenciaalapú oktatást. Ezt nem csupán megvalósítjuk az intézményünkben, de az ezzel kapcsolatos ismereteket tovább is kell adnunk majd a térségi iskolák tanárainak. Ez az oktatási forma azt jelenti, hogy a korábbi évtizedekben tapasztalt, nagy mennyiségű tényanyag megtanítására alapozó rendszerrel szemben a következő évektől a gyermekek játékosan, kreatívan megtanulható ismereteket kell, hogy elsajátítsanak és az így megszerzett tudást kell hasznosítaniuk. A változást úgy lehet megvalósítani, ha minden tanár maga dolgozza ki a tananyagot számítógépes eszközök segítségével. Ezt természetesen a kollégáinknak is meg kell tanulniuk, erre kell költenünk az elnyert összeget – foglalta össze Almási Pál.

– Biztos vagyok abban, hogy az új módszer révén a gyengébb képességű tanulók könnyebben szereznek majd jó jegyeket, és szívesebben sajátítják el a tananyagot. A tehetségesebb diákoknak viszont kisebb esélyük lesz rendkívüli képességeik kibontakoztatására – tette hozzá az igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!