Makó és környéke

2007.05.21. 16:19

Illegális vágásért 300 ezres bírság

Márciusban a szomszédok bejelentése nyomán illegális vágóhidra és húsfeldolgozóra bukkantak az állat-egészségügyi ellenőrök egy ásotthalmi tanyán. A gazda, a Makón élő Karai János, aki egykor hentesként dolgozott, lapunknak minden vádat cáfolt.

Márciusban a szomszédok bejelentése nyomán illegális vágóhidra és húsfeldolgozóra bukkantak az állat-egészségügyi ellenőrök egy ásotthalmi tanyán. A gazda, a Makón élő Karai János, aki egykor hentesként dolgozott, lapunknak minden vádat cáfolt. Arra hivatkozott, hogy a családjának készült a disznótoros, a kutyáknak a csirke. Az oszló állati maradványok miatt vizsgálatot folytatott a Szegedi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztálya. Környezetkárosítás megalapozott gyanújával vádemelési javaslatot továbbítottak a városi ügyészségre. Lezárta a vizsgálatot a megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóság is. Szigeti Sándor főállatorvos elmondta, bebizonyosodott az illegális vágás és feldolgozás, ezért 300 ezer forint állat-egészségügyi bírságot szabtak ki a feketén dolgozó hentesre. A határozat nem jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!