Makó és környéke

2012.08.09. 10:02

Attrakció: Loretta a Nagycirkuszban repül

Makó - Elképesztő mutatványokat hajt végre a levegőben Antal Loretta. A makói akrobata legutóbb a Fővárosi Nagycirkuszban lépett fel. Álma, vágya, hogy egyszer a híres francia cirkusz, a Cirque du Solei társulatának tagja legyen.

Major Zsuzsanna

"Délelőtt van edzésünk, nyolctól tízig. Kettőtöl este hétig pedig a gimiben tanulunk."- így telnek a mindössze 16 éves makói Antal Loretta napjai a fővárosi Baross Imre Artistaképző Szakközép- és Szakiskolában. Keményen gyakorol minden nap, hogy egyre jobb legyen, de azt mondta ezt csöppet sem bánja, hiszen gyakorlatilag az álmait éli. Egyik ismerőse akrobata volt, általa szerette meg ezt a különös szakmát. Nyolcadikból nem volt kérdés hova felvételizzen, jelentkezett a szakiskolába.

Antal Loretta
"Öt évig rajz fakultáción voltam általános iskolában, így nagy váltás volt az életemben az hogy egy ilyen jellegű suliba jelentkezem. De nem adtam föl, végül megpróbáltam. Nem volt könnyű dolgom, mert a leendő osztálytársaim már korábban erre szakosodtak. Nekem egy évem volt arra, hogy behozzak négy évnyi lemaradást. Keményen dolgoztam és végül sikerült, fölvettek. Most másodéves vagyok."- mesélte.

Lori egy harmincfős osztályban tanul, ebből - vele együtt - mindössze hárman szakosodtak a lábgumi használatára. Elképesztő mutatványokat hajt végre a levegőben: spárgázik, fejjel lefelé lóg, ide-oda lendül, könnyedén hajtja végre az igen jó fizikumot igénylő gyakorlatokat.

"Erre a fellépésre több hónapig készültünk. Még két évem van a suliból, de már most felkértek, hogy szeptembertől dolgozzam néhány hónapot a Nagycirkuszban."

Lori legfőbb álma, hogy egyszer bejusson a Cirque du Solei francia világhírű francia cirkusztársulat akrobata csapatába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!