Makó és környéke

2012.08.29. 20:03

Megújul az apátfalvi faluház

Apátfalva - Javában tart az apátfalvi faluház felújítása. Az épületre 60 milliót költenek, a munka befejezése november elejére várható.

Szabó Imre

Egyelőre a kevésbé látványos szakasznál tart a munka az apátfalvi faluháznál – tapasztaltuk a hét közepén. Megírtuk: az eszközbeszerzést is beleszámítva 60 millió forintot költ most az önkormányzat a házra – a pénz háromnegyede pályázati támogatás. A beruházás legnagyobb és legfontosabb része a szociális blokk teljes újjáépítése, a tető kijavítása, valamint az ajtók-ablakok cseréje lesz. A munkáscsapat most az udvaron, a lebontott régi vizesblokk helyén szorgoskodik, építi az újat. A benti munkák nagy része még hátravan, hiszen fedél alatt rossz időben is lehet dolgozni, de a lambériát már lebontották, és ahol kellett, új betonaljzatot is készítettek.

Épül az apátfalvi faluház új vizesblokkja. FOTÓ: Szabó Imre

Épül az apátfalvi faluház új vizesblokkja.
Fotó: Szabó Imre

A felújításra azért van szükség, mert a nagyterem beázott, a szociális blokk süllyedt, repedt, az ablakok egy része használhatatlan volt: akkor is lehetett érezni a huzatot, ha be voltak csukva. Apátfalván egyébként egy kivétellel az összes kötelező közszolgáltatásnak helyet adó középület megújult az utóbbi években. Az elmúlt 5 évben több mint 870 millió forint támogatást nyertek ilyen beruházásokra is. Az a bizonyos kivétel a polgármesteri hivatal épülete – nem véletlenül hagyta az apátfalvi vezetés ezt utoljára.

A község kulturális élete viszont az építkezés idejére sem szünetel. Kissné Urgyán Mária igazgatótól megtudtuk: a könyvtár a szokásos rendnek megfelelően most is nyitva van, a kultúrotthon civilszervezetei, művészeti és hagyományőrző csoportjai pedig átmenetileg más önkormányzati épületekben kaptak helyet. A munkálatok befejezése november elejére várható, az újraavatás műsorát még szervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!