Autógyártás

2022.02.01. 19:38

Nevet vált a Daimler

Nevet vált a Daimler, a német járműgyártó társaság Mercedes-Benz csoport (Mercedes-Benz Group) néven működik tovább - közölték kedden a cég stuttgarti központjában.

A vállalat a teherautógyártási üzletág - Daimler Truck - sikeres tőzsdei bevezetése után a névváltoztatással fejezi be az irányváltást, amellyel egyetlen területre, a luxus és a prémium kategóriás személyautók és minibuszok gyártására koncentrálja tevékenységét.

Az új név kiemeli "stratégiai fókuszunkat", így "mindenki számára látható, hogy vállalatunk lényegére összpontosítunk; a világ legkívánatosabb autóinak építésére" - idézték a közleményben Ola Källenius igazgatótanácsi elnököt, aki aláhúzta, hogy vezető pozícióra törnek az elektromobilitás és a járműszoftverek területén.

A Daimler Truck tavaly december 10-én indult önálló vállalatként a frankfurti tőzsdén. Az új Mercedes-Benz csoport - amely kisebbségi, 35 százalékos tulajdonrészt tart meg a Daimler Trukcban - ezzel teljes mértékben a Mercedes-Benz, a Mercedes-AMG, a Mercedes-Maybach és Mercedes-EQ márkák személyautóira és a Mercedes-Benz márkájú kisbuszokra és furgonokra összpontosít 

- ismertették.

Mint írták, "a világ legértékesebb luxusautó-márkájával rendelkező, fókuszált gyártóként a csoport a jövőben teljes mértékben ki tudja majd aknázni gazdasági potenciálját, és még hatékonyabban ki tudja majd használni versenyképességét".

A Kecskeméten autógyárat működtető vállalat tavaly 2,1 millió autót és 330 ezer kisbuszt és furgont adott el. Az utóbbi kategóriában az értékesítés 2,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, autóból viszont 5 százalékkal kevesebbet adtak el, de ez főleg a globális félvezetőhiánynak tulajdonítható. A kereslet erős volt, és a legdrágább gyártmányokból, a Mercedes-Maybach és a Mercedes-AMG típusú kocsikból, valamint a G-osztály terepjáróiból minden korábbinál több kelt el a cég januárban közölt adatai szerint.

Borítókép: Ola Källenius (MTI/EPA/Constantin Zinn)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!