Ország-világ

2007.01.19. 15:19

90 milliós drogfogás Hegyeshalomban

A Győri Fővámhivatal járőrei egy szerb rendszámú Pontiac személyautót állítottak meg csütörtökön este Hegyeshalomnál. Gyanússá vált, hogy túl masszív az autó, úgy tűnt, dupla az alja. A fővámhivatal kábítószer-kereső kutyája azonnal jelezni kezdett, amikor a kocsihoz közel engedte kiképzője, nagy igyekezettel kaparta az ülések előtti szőnyeget.

T. Gy.


A kutya jelzésére a pénzügyőrök nekiláttak az autó alapos átvizsgálásának, s 30 csomagot szedtek elő a különböző rejtekhelyekről. A barna párnákban kábítószergyanús anyag volt, az elsődleges vizsgálatnál reagens marihuánát mutatott. A 30,2 kilogramm drog becsült piaci értéke 90 millió forint. A fővámhivatal visszaélés kábítószerrel bűncselekmény miatt feljelentést tett a pénzügyőrség győri regionális nyomozóhivatalánál, a gépkocsi vezetőjét őrizetbe vette. A kábítószer tisztaságát, valós hatóanyag-tartalmát vegyész szakértő vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában