Ország-világ

2007.01.24. 15:19

A kórus vár minden zenét kedvelőt

Buza Béla, a kapuvári Haydn kórus karnagya az énekkar hagyományos karácsonyi koncertjén köszönt el. A karmesteri pálcát Kapuiné Titz Ildikó vette át a tanár úrtól, az új karnagy munkáját Lukovits Györgyi karnagyhelyettes segíti.

Bódai Gyula

Kapuiné Titz Ildikó Kapuváron született, s a helyi zeneiskolában ismerkedett meg a zene alapjaival. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett ének–történelem szakos tanári diplomát, s ezt követően került a kapuvári zeneiskolába, ahol jelenleg zongorát és szolfézst tanít. Kapuiné közel húsz éve énekel a kórusban, s Lukovits Györgyivel – aki szintén ének–történelem szakos tanár – éveken keresztül irányították a városban a Hungária Gyermekkar munkáját.
Az új karnagy bízik abban, hogy zökkenőmentes lesz a karnagyváltás, hiszen kolléganőjével már nemegyszer vezényelték az együttest. Terveik között szerepel, hogy szeretnének új tagokat megnyerni a kórusmozgalomnak. Az év folyamán szorosabb kapcsolatot szándékoznak kialakítani a városban működő művészeti csoportokkal, és a kórusvezető közös produkciók létrehozásán is gondolkodik.
Az együttes anyagi helyzetével kapcsolatban a kórusvezetőtől megtudtuk: nem rózsás a helyzetük. A későbbiekben alapítványként vagy egyesületként működnének, s ezáltal jobban ki tudnák használni a pályázati lehetőségeket.
– Február 2-án tartjuk az alakuló próbánkat, melyre várjuk a dalolni vágyókat. Nem szükséges a kottaismeret, a jó hangúak, „jó fülűek” hallás után is megtanulhatják a kórusműveket, hiszen amatőregyüttes vagyunk. Nem művészeket, hanem énekelni és a zenét szerető fiatalokat és időseket szeretnénk a sorainkban látni” – mondta a kórus vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában