Ország-világ

2007.01.19. 15:19

A Soproni sÖrdögök a kupagyőztes ellen

A férfibajnokságban a Soproni sÖrdögök ma 18 órától az Univer-Kecskemét otthonában lép pályára, míg a hölgyeknél az MKB-Euroleasing Sopron holnap ugyanebben az időpontban a Kanizsai Vadmacskák csapatát látja vendégül.

munkatársunktól

kosárlabda esélytelenek nyugalmával

A Soproni sÖrdögök a Magyar Kupa-győztes Univer-Kecskemét otthonában szerepel. A kecskemétiek a csarnokuk felújítása miatt csak a múlt hét végén játszották első hazai meccsüket a bajnokságban, és valósággal „átrohantak” a Falco csapatán, 108–81-re nyertek.
Ami a soproniakat illeti, zsinórban három vereség után utaznak Kecskemétre és a kupagyőztes otthonában biztos, hogy nem nyomasztja őket az esélyesség terhe. Talán ez lehet az egyetlen esélye az együttesnek, hogy nyugodtan, veszítenivaló nélkül léphet pályára. Sterbenz László csapatában a héten elkezdte az edzéseket a sérüléséből felépült amerikai center, Calvin Bowman, ám két tréninggel a háta mögött a szakvezető még nem kockáztatja meg a szerepeltetését.

könnyebb időszak jön

A héten az Euroligában Olaszországban diadalmaskodó MKB-

Eurolasing Sopron számára könnyebb időszak következik. A bajnokságban éppen túljutott a mezőny az alapszakasz felén, az Euroligában pedig befejeződtek a csoportmérkőzések. A soproni klub ügyvezetője, Török Zoltán röviden így értékelte a szezon eddigi részét:
„ Azt gondolom, hogy büszkén tekinthetünk vissza a közelmúltra, gondolok itt a Pécsett elért sikerre és az Euroliga-szereplésre. Többek között olyan csapatok végeztek mögöttünk az Euroliga-összevetésben, mint a Pécs, a Brno és a Valenciennes.”
A soproni együttes számára a múlt év végi és az idei év eleji rangadódömping után könnyebb meccsek következnek. Az Euroligában két hét szünet lesz, a bajnokságban holnap a Kanizsa csapatát fogadják Károlyi Andreáék. Jövő héten Győrbe látogatnak, majd a Szolnokot fogadják.
Székely Norbert tanítványaira éppen ezért egy erős, kemény edzésekkel tarkított időszak vár.
Ezeket a riválisokat a bajnoki, valamint az Euroligában elért sikerekkel megszerzett egészséges önbizalommal, kemény edzések közepette is le kell tudni győzniük Cserny Rékáéknak. Arra pedig, hogy újfent előtérbe kerül a fizikális felkészítés, azért van szükség, hogy a Jekatyerinburg ellen is csúcson legyen a társaság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában