Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Amerikába szállították az Irakban meghalt magyar férfit

Halottkémi vizsgálat céljából az Egyesült Államokba érkeztek az Irakban elhunyt magyar állampolgár földi maradványai – közölte a washingtoni magyar nagykövetség.

A Delaware állambeli Dover légitámaszponton katonai tiszteletadással fogadták a múlt héten elhunyt magyar biztonsági őr földi maradványait. A szertartáson a washingtoni magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivője vett részt, jelen volt továbbá a Pentagon és az amerikai külügyminisztérium képviselője.

A magyar biztonsági őr – aki az amerikai kongresszus által finanszírozott National Democratic Institute for International Affairs (NDI) nevű civil szervezet védelmét ellátó cég alkalmazásában állt – Bagdad nyugati részén az NDI egy gépjárműoszlopa elleni támadásban vesztette életét múlt szerdán.

Egy iszlám honlapon másnap megjelent közlemény szerint – amelynek hitelességét nem lehetett független forrásból ellenőrizni – a támadást az Iraki Iszlám Állam nevű, az al-Kaida terrorszervezethez kötődő szunnita csoport vállalta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában