Ország-világ

2007.01.26. 15:19

Amputálta a korlát a sofőr lábát Budapesten

Amputálta a korlát a sofőr bal lábát abban a súlyos közlekedsési balesetben, ami csütörtökön késő este történt Budapesten az Árpád hídon.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője a hírügynökségnek elmondta, hogy a baleset az Árpád híd budai oldalán történt, a hídról lekanyarodó felüljáró kezdeténél. Este fél tízkor az Audi, mely Pestről haladt át a budai oldalra, eddig ismeretlen okból letért az úttestről és átszakította a villamos csőkorlátját, majd a felüljáró szalagkorlátjának csapódott.

A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője szerint a gépkocsi tíz méteres szakaszon zúzta szét a villamospálya korlátját, melynek alkatrészei több helyen átszúrták a gépkocsit. Az Audiba behatolt a szalagkorlát is, ami boka felett levágta a sofőr - egy huszonöt éves, komáromi fiatalember - bal lábát.

Az életveszélyes állapotban lévő sérültet a teljesen összetört, és a csőkorlát által átlyuggatott kocsiból a tűzoltók mentették ki. A részben a szalagkorláton, részben a villamos síneken lévő járművet szintén a tűzoltók távolították el - több mint két órai munkával - az útból.

A mentés este tizenegy órakor ért véget, a romok eltakarítása azonban további időt vesz igénybe. Az Árpád híd budai oldalán a hídról lekanyarodó felüljáróra este tizenegy óra után sem lehetett még felhajtani. A mentés és a helyszínelés ideje alatt a villamosforgalom is szünetelt. A baleset okát egyelőre vizsgálják.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában