Ország-világ

2007.01.25. 15:19

Andy Roddick inkább elbujdokolt volna

Serena Williams és Marija Sarapova jutott be a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női döntőjébe. A férfiaknál az első helyen kiemelt Roger Federer is simán hozta a mérkőzést a négy között.

Tenisz

Serena Williams, aki jelenleg csupán a 81. a világranglistán, a tizedikként rangsorolt cseh Nicole

Vaidisovát verte meg az elődöntőben, ezzel harmadszor jutott be az Australian Open fináléjába. Az előző két alkalommal, 2003-ban és 2005-ben meg is nyerte a tornát.
Az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapova a negyedikként rangsorolt belga Kim Clijstersen lépett túl, magabiztos produkcióval. Sikerével egyrészt először vívta ki a lehetőséget, hogy az ausztrál GS-

tornán döntőt játsszon, másrészt az orosz női játékosok közül elsőként jutott el ezen a tornán ilyen sokáig. Az elmúlt két évben rendre az elődöntőben búcsúzott.
Clijsters utoljára szerepelt Melbourne-ben, mivel ígérete szerint az idény végén visszavonul.
A férfiaknál a világelső Roger Federer magabiztos játékkal győzte le a hatodik helyen rangsorolt Andy Roddickot. A svájci világelső – aki továbbra sem vesztett szettet a tornán – esélyt sem hagyott amerikai riválisának: 45 nyerő ütése mellett a jó első adogatások 81 százalékát is pontra váltotta.
Federer – aki 2004 és 2006 után harmadszor diadalmaskodhat Ausztráliában – ezzel rekordot állított be, mivel egymást követő hetedik Grand Slam-tornáján jutott döntőbe. Korábban ez az ausztrál Jack Crawfordnak sikerült 1934-ben.
„ Ma egyszerqen minden bejött, legyőzhetetlen voltam. Még magamat is megleptem ezzel a játékkal, egyszerqen hihetetlen, nem tudok mit mondani. Ugyanakkor még nincs vége, egyszer még ezt meg kell csinálnom” – nyilatkozta a mérkőzés után a 25 éves svájci.
„ Hogy miként érzem magam? Le vagyok sújtva. Jól elfenekeltek ma. Nem számítottam erre. Négy-négynél elvette az adogatásomat, aztán még egyszer, aztán még egyszer és még egyszer... További kérdés? Bevallom, sok pénzt adtam volna azért, hogy ezúttal ne kelljen sajtótájékoztatóra jönnöm. Kedvem lett volna elmenekülni. Megpróbálok nem elbizonytalanodni. Hogy miként alszom ma este, az attól függ, mennyit iszom majd. Ami pedig Federer ellenfelének döntőbeli esélyeit illeti, azt mondhatom: szerények” – fogalmazott Roddick.
Federer a fináléban a német Tommy Haas (12.) és a chilei Fernando Gonzalez (10.) mai párharcának győztesével találkozik.

Eredmények

Férfi egyes, elődöntő: Federer–Roddick 6:4, 6:0, 6:2. Női egyes, elődöntő: Sarapova–Clijsters 6:4, 6:2. S. Williams–Vaidisova 7:6 (7–5), 6:4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában