Ország-világ

2007.01.03. 15:19

Arthur és a villangók

Luc Besson legújabb rendezésében hihetetlen fantáziavilágba kalauzol el gyereket és felnőttet egyaránt. Az élőszereplős filmet és animációt elegyítő alkotás a klasszikus gyermekmesék világát hozza össze a modern kalandfilmek elemeivel. Szeretni való figurák és káprázatos látványvilág várja mindazokat, akik ellátogatnak Arthurral a villangók birodalmába.

rendező: Luc Besson


forgatókönyvíró: Luc Besson, Céline Garcia
operatőr: Thierry Arbogast
producer: Luc Besson
zenész: Eric Serra

szereplő(k):
Freddie Highmore (Arthur)
Penny Balfour (Arthur édesanyja)
David Bowie (Maltazard hangja)
Ron Crawford (Archibald)
Snoop Dogg (Max hangja)
Mia Farrow (Arthur nagymamája)
Madonna (Selenia hercegnő hangja)

A film sztorija

Arthur, mint a legtöbb tízéves gyerek, esténként szájtátva hallgatja nagymamája meséit, hogy utána misztikus törzsekről és a furcsa találmányokról álmodjon. Különös képzeletvilágának fő forrása a négy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt nagypapa varázskönyve, mely teli van soha nem látott, izgalmas lényekkel. A kisfiú egyre gyakrabban teszi fel magának a kérdést: mi van akkor, ha ezek a történetek mind igazak? Mi van akkor, ha a villangók, ezek a kedves aprócska lények, akit nagyapja rajzain látott, tényleg élnek valahol? A tízéves Arthur tehát elszánja magát, s a nagyapja által hátrahagyott jeleket követve elindul felfedezni a villangók titokzatos világát, hogy megkeresse a mesés kincset és megmentse a családi otthont. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár
A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában