Ország-világ

2007.01.12. 15:19

Az égi hajós

Életének 59. évében elhunyt a hazai hajósképzés nagy egyénisége, elismert szakembere, dr. Ugróczky László főiskolai docens.

Széchenyi István Egyetem


A győri Széchenyi István Egyetem egykori hajózási tanszékének vezetője, a közlekedési tanszék oktatója a hazai hajózás oktatásának több szakirányát szervezte. A hajósszakma iránti tiszteletét a tudás, a begyakorlottság és a szervezettség határozta meg, s tevékenységében a nemzetközi szakképzési normák szerinti követelményeket érvényesítette. Eredményes és nemzetközileg is elfogadott munkaminőségét jó képességeinek, hivatástudatának köszönhette. Szakmai érdeklődésének mélysége és tartóssága harmonikus egységet alkotott. Utolsó, a betegsége miatt mind nehezebb napjaiban is új navigációs szakkönyveinek írásán és kiadásán dolgozott.
Szuggesztív erejével bátorságra, őszinteségre és szavahihetőségre nevelte hallgatóit, akik közül sokan dolgoznak parancsnoki, első és másodtiszti beosztásban, más országok lobogója alatt közlekedő hajókon. Munkatársaival, barátaival és volt hallgatóival nyaranta együtt vitorlázva folyamatosan tanította őket a hajózás és a navigáció tudományára. Bizalmat keltő modora, munkabírása, érdeklődő, közvetlen személyisége egyúttal személyes példamutatást is jelentett.
Emlékét megőrizzük!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában