Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Bemondható az óraállás?

„ Tisztelt Égáz! A gázár-támogatási rendelet változásával január elsején mindenkinek le kellett volna olvasni az óráját! Elfogadnak fogyasztói bejelentéseket az óraállásról?”

Cs. E.


Iváncsics Sándor, az Égáz–Dégáz Zrt. kereskedelmi és ügyfélszolgálati igazgatóhelyettese lapunkkal ismertette: a kompenzáció a 2007. január 1. és december 31. közötti meghatározott időszakra szól. Egy adott napon – jelen esetben 2006. december 31-én – lehetetlen lett volna minden háztartás fogyasztásának leolvasása. Tekintettel erre a rendelet is úgy fogalmaz, hogy „a 2007. január 1. utáni gázfogyasztás elhatárolása informatikai úton történhet meg”. A rendelet a becslésre is tartalmaz útmutatást, így a szolgáltató a rendeletben közzétett „profil” alapján határolja el a határnap előtti és utáni fogyasztásokat. A profil, más néven fogyasztási jelleggörbe, az ügyfél éves fogyasztásának havi bontását mutatja. Az ügyfelek természetesen telefonon most is bediktálhatják az aktuális óraállást, ezt a szolgáltató az időarányos számlák kiállításához alkalmazott becslésnél figyelembe veszi. A 2006. december 31-i óraállás bejelentését természetesen ma már nem tudják figyelembe venni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában