Ország-világ

2007.01.18. 15:19

Csorna: sok volt a hiányzó

A rivális Kapuvárhoz hasonlóan a Csorna is gyengén szerepelt az NB III Bakony-csoportjában. A csapat a tizenkettedik helyen zárta az őszi szezont.

Kovács Balázs

Labdarúgás

A legutóbbi negyedik után az őszi idényt követően csak a tizenkettedik helyen áll a Csorna az NB III Bakony-csoportjában. A csapat 13 mérkőzésen 1 győzelmet, 4 döntetlent és 8 vereséget könyvelhetett el, amely 7 pont megszerzésére volt elegendő, a gólkülönbség 15–26. A gárda legeredményesebb játékosa Hollósi Ferenc négy találattal.
[namelink name="Horváth László"] vezetőedző elmondta: sikeres őszi szezonban reménykedtek és a negyedik-hatodik hely megszerzését tartották reálisnak.
„ A szakmai stáb által egyértelmqen jelzett két feltételnek kellett volna megvalósulnia. Az egyik az volt, hogy a kezdőcsapatból ne legyen távozó játékos. A másik pedig az, hogy az együttest meg kell erősíteni két meghatározó labdarúgóval. Ezzel a szakosztályvezetés is egyetértett. A nyári átigazolási szezon lezárásakor aztán kiderült, hogy a fent említett feltételek közül egyiknek sem tudunk megfelelni. Így a tavasszal amúgy is megfiatalított keret tovább szqkült.”
A szakember hozzátette: a csapat kondicionális és technikai felkészítését jónak ítéli meg, ennek egyszer sem tapasztalta hiányát.
„ A taktikai elemek gyakorlását viszont rendkívüli módon hátráltatta a sok hiányzó. Ráadásul példátlan sérülés- és hiányzáshullámmal küzdöttünk. Sajnos néhány embernél az edzéslátogatottság tekintetében is problémák voltak. A sorozatos sikertelenségek miatt a játékosok önbizalma végleg elfogyott. Lőre, Csík és Buti elfogadható, jó teljesítményt nyújtott, de elégedett voltam Fenyővel, Horváthtal és Naggyal is.”
A szakvezető szerint a helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a bajnokság idén csak 14 csapatos, így kevesebb lehetőségük nyílik a felzárkózásra. A jövővel kapcsolatban elmondta:
„ A keret létszámát legalább két olyan játékossal kell növelnünk, akik már tavasszal segíteni tudnak nekünk. Nem engedhetünk el egyetlen futballistát sem. Zavartalan, sérülésmentes téli felkészülésre koncentrálunk, míg az ifjúsági csapatból felkerült játékosokat minél előbb fel kell hozni a megfelelő szintre. Ugyanakkor tőlük természetesen még nem várható el a kiegyensúlyozott teljesítmény.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában