Ország-világ

2007.01.04. 15:19

Dobozdíj január 15-től

Január 15-től kell a száz százalékban támogatott gyógyszerek kiváltása után a 300 forintos dobozdíjat kifizetni – közölte a Magyar Gyógyszerész Kamara szerdán.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) kedden értesítette a kamarát arról, hogy a dobozdíjat a korábban bejelentett társadalombiztosítási kulcsok csökkentésének módosításával egy időben vezetik be – olvasható a kamara elnöke által jegyzett közleményben, amely arra is kitér, hogy a hivatalos tájékoztatás hiányában a gyógyszerészek eddig nem tudták érdemben informálni a lakosságot.
[namelink name="Horváth Tamás"] emlékeztet arra, hogy az ártámogatás mértékét és a betegek által fizetendő térítési díjat az OEP állapítja meg és hirdeti ki. Az új árak alkalmazása egyidejűleg lép hatályba minden gyógyszertárban, ennek megfelelően a betegek a támogatott gyógyszereket az ország összes patikájában azonos támogatással és térítési díjjal válthatják ki. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában