Ország-világ

2007.01.22. 15:19

Éhségsztrájkba kezdtek a bezárandó iskola tanárai

Éhségsztrájkba kezd a bezárásra ítélt Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola több tanára, valamint a diákok szülei és a hozzájuk csatlakozó szimpatizánsok - közölte a fővárosi oktatási intézmény egyik pedagógusa.

Pécsi Ágnes azt követően nyilatkozott, hogy becslése szerint mintegy 300-an demonstráltak reggel a fővárosi önkormányzat épülete előtt tiltakozva az ország legöregebb szakképző intézményének bezárása ellen.

A tanár arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatási intézmény "teltházzal" működik, ezért is tartják megdöbbentőnek, hogy a főváros az iskola júliusi megszüntetését tervezi.

A pedagógus hangsúlyozta, mindent megtesznek azért, hogy a döntést az önkormányzat megváltoztassa. Ezért jövő hétfő reggelig tartó éhségsztrájkba kezd 150 kollégájával, szülőkkel, volt diákokkal, valamint a tiltakozáshoz csatlakozó szimpatizánsokkal. Mint mondta, egy hét múlva, hétfő reggel várják a fővárosi önkormányzat oktatási bizottságának a tagjait az iskolaába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában