Ország-világ

2007.01.08. 15:19

Eladható, bérelhető

Az Európai Unióval folytatott csatlakozási tárgyalásokon született megállapodás értelmében Magyarországon legfeljebb 1 .146. 000 anyajuh után fizethető állatlétszámhoz kötött támogatás.

– A termelőnek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által megküldött 2006. évi támogatási határozat kézhezvételétől számított 90 napig van lehetősége a 2007-es támogatási évre a rendelkezésére álló, saját tulajdonú anyajuh-támogatási jogosultságait eladni vagy bérbe adni, illetve jogosultságot vásárolni vagy bérbe venni – tájékoztatta lapunkat [namelink name="Soproni Horváth Lajos"] sajtófőnök.

A támogatási jogosultságok termelőhöz kötött használati és tulajdonjogának, valamint az azok egyéni és országos kihasználásának meghatározásával és nyilvántartásával kapcsolatos feladatokat az MVH látja el. Az érintettek a kérelmeket postai úton juttathatják el a hivatal központi címére (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, KTI-ÁTKTO, 1385 Budapest, 62. Pf. 867).

A támogatási jogosultságok nyilvántartásáról, az átvezetés feltételeiről további segítséget az MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) megtalálható 36/2009. (V. 17.) számú közlemény és az ahhoz mellékelt gazdatájékoztató nyújt. Ugyanitt a benyújtandó formanyomtatványok és kitöltési útmutatók is megtalálhatók. Akik nem rendelkeznek internet-hozzáféréssel, a dokumentumokat az MVH megyei kirendeltségein is beszerezhetik.

Fontos tudni, hogy az MVH az állatmozgást az állomány-nyilvántartások és az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerben szereplő adatok alapján minden esetben ellenőrzi. Amennyiben az anyajuhok átírása valamilyen okból a határidő lejárta előtt nem történik meg, akkor a kérelem elbírálásánál az állatmozgás sem vehető figyelembe, s ennek következtében az MVH az országos tartalék javára történő 10 százalékos levonást kénytelen alkalmazni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában