Ország-világ

2007.01.11. 15:19

Elégedett vesztesek

Négy napon belül másodszor nem sikerült bravúrt véghezvinnie az MKB-Euroleasing női csapatának. A zsúfolásig megtelt MKB-aréna közönsége mégis elégedetten távozott az Euroliga-mérkőzés után, hiszen a soproni együttes minden tőle telhetőt megtett azért, hogy megnehezítse a három olimpiai bajnokkal felálló Szpartak Moszkva dolgát.

Botár László

Kosárlabda

A soproni csapat legjobbja a montenegrói középjátékos, Ivana Matovic volt, aki 15 pontja mellett 11 lepattanót is összeszedett: „Rettentően fáradt vagyok, a pécsi meccs szinte teljesen kizsigerelt bennünket. Az oroszok ellen nagyon jól kezdtünk, ám sajnos később a fáradtság miatt nem tudtuk azt a játékot játszani, amivel Pécsett is sikeresek voltunk. Kevesebb volt a bejátszás a palánk alá, hamar elszórtuk kintről a labdákat, a Szpartak sok klasszisa pedig könyörtelenül kihasználta hibáinkat. Ez a harmadik szezon, hogy Sopronban játszom, azóta ennyire tele még sosem volt a csarnokunk. Köszönöm minden szurkolónak, aki segíteni próbált. Küzdöttünk, harcoltunk, most ennyire futotta.”
Cserny Rékának jutott a nem túl hálás feladat, hogy a világ egyik legjobb négyes pozícióban játszó kosarasával, Tina Thompsonnal vívjon párharcot. A soproniak csapatkapitánya a következőket mondta az amerikai szupersztárról és a meccsről: „Thompson fizikálisan borzasztó erős, technikailag pedig kitqnően képzett játékos. Mindezt remekül ki is használja, erőszakos, keményen küzd a lepattanó labdáért, és távolról is nagyon veszélyes. Inkább a támadójáték az erőssége, védekezésben azért sebezhető. Úgy érzem, nem vallottam szégyent a vele vívott párharcban. A meccset nagyon jól kezdtük, ám a második negyedben ellenfelünk védekezése jóval agresszívebb lett. Ennek is szerepe volt abban, hogy támadásban elvesztettük a ritmust, kapkodtunk, nem volt türelmünk játszani. A második félidőben sajnos megváltozott a játékvezetői felfogás, sokkal inkább engedték a test test elleni harcot, mint az első játékrészben, és ez nem kedvezett nekünk.”
Horváth Zsuzsának sem volt túl hálás a feladata, hiszen olyan játékosokat kellett őriznie, mint az olimpiai bajnok amerikai

Diana Taurasi, a korábban

Európa legjobbjának választott lengyel Agnieska Bibrzycka vagy az orosz klasszis, Szvetlana Abroszimova. „Minden játékos ellen egyforma hozzáállással kell játszani, legyen akár az ember ellenfele a moszkvai-

ak sztárja vagy egy kiscsapat kosarasa. Megijedni nem kell tőlük, viszont lebecsülni sem szabad senkit. Jól kezdtünk, de talán a második negyedben jött ki a csapaton a pécsi meccs utóhatása. A második félidőben küzdöttünk, hajtottunk, de túl nagy volt a hátrány, viszont ilyen közönség előtt csodálatos érzés kosárlabdázni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában