Ország-világ

2007.01.30. 15:19

Elkezdődött a tóból az iszapszállítás

A Vár-tó rehabilitációs munkái az iszapszállítással folytatódtak. Ha tartósan hideg marad az idő, s igény lesz rá, akkor ideiglenesen feltölthetik a tó egy szakaszát a korcsolyázók számára.

Hónapok óta tart a mosonmagyaróvári Vár-tó rehabilitációja, melynek során a tereprendezési munkálatok mellett többek közt kotrást és partrendezést is végeznek. Eddig kivágták a bokrokat, kimentették a halakat, majd a kotrás után most az iszapszállítás következik. Szirtl György, az építési munkálatok vezetője elmondta: megkezdődött az iszap elszállítása, ezzel elvileg két hét alatt végezhetnek. Ha tartósan hidegebb marad az idő, s a korábbi évekhez hasonlóan igény lesz a kivilágított tavon a korcsolyázásra, akkor elvileg ennek nem lehet műszaki akadálya. Az építésvezető szerint megoldható, hogy egy szakaszon 50–100 centiméteres vizet engedjenek másfél hónapra, s addig a munkával „kihagyják” ezt az időszakot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában