Ország-világ

2007.01.31. 15:19

Elpusztult vemhes kutyát találtak

„ Hétfő reggel Ágfalva határában, a gesztenyésben egy kidobott halott vizslát találtunk. Ellés közben pusztulhatott el, mert lógott belőle egy kis kutyakölyök. Ki tudja, ki az az „ember állat” (másképp nem lehet nevezni), aki ilyet tesz? Egyre töröm a fejem, mit lehet a társadalommal tenni, hogyan lehetne hatni az emberekre?”


– Fajtatiszta vemhes kutyáról lévén szó, nem tartom valószínűnek, hogy kidobta volna a gazdája – mondta [namelink name="Horváth Gábor"] állatorvos. – Az sem jellemző az ebekre, hogy az ellés közeledtével szöknének el, hiszen ilyenkor éppen ellenkezőleg, nyugalmat keresnek, „vackolnak” az állatok. Ahol addig táplálékot kaptak, onnan kevéssé valószínű, hogy elszöknének. Inkább azt tartom elképzelhetőnek, hogy az állat először elkóborolt és azután lett vemhes. Az állatok 62–66 napig hordják ki kicsinyeiket, valószínűleg ezen idő alatt nem talált haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában