Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Elütöttek egy őzet

A Lövér körúton egy osztrák állampolgár a Károlymagaslati út felől haladt a város felé, mikor jobbról egy őz ugrott az útra. Az osztrák sofőr az intenzív fékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. Az állatot a vele szemben haladó gépkocsi elé lökte, az pedig elütötte a vadat. A baleset következtében személyi sérülés nem keletkezett. A kimúlt őzet az illetékes vadásztársaság szállította el a helyszínről.


Betörtek a Bajnok utcában

Sopronban betörtek az egyik Bajnok utcai lakásba, ahonnan a bűnözők arany ékszereket és különböző műszaki cikkeket tulajdonítottak el mintegy négyszázezer forint értékben. Az ügyben nyomoznak.

107 ezer forint bírság

A soproni rendőrök sebességellenőrzést hajtottak végre a Győri úton. Az akció során öt sofőrt figyelmeztettek, valamint tizenhét járművezetőt összesen 107 ezer forint helyszíni bírsággal sújtottak. A gyorshajtók közül volt olyan, aki az útszakaszra megengedett 50-es tempó helyett 85 kilométeres sebességgel közlekedett.

Autókat törtek fel

Sopronban, a Káposztás utcai sportpálya parkolójában az esti órákban egy személygépkocsiból ismeretlen személy eltulajdonított egy kézitáskát, a benne lévő iratokkal, bankkártyával és készpénzzel együtt. A lopással okozott kár meghaladja a húszezer forintot. Az ügyben ismeretlen tettes ellen lopás miatt büntetőeljárás indult.
Hasonló bűncselekmény történt a Táncsics utcában is, ahol egy osztrák rendszámú Mercedes típusú személygépkocsi hátsó ablakát betörték, és az autóból eltulajdonítottak egy aktatáskát, benne 2.500 euró készpénzzel, osztrák takarékkönyvvel és bankkártyákkal. A lopással és a rongálással okozott kár eléri a 650 ezer forintot. Az ügyben ismeretlen tettes ellen büntetőeljárás indult.
A rendőrség ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizetlenül hagyott autóikban semmi esetre se tartsanak látható helyen értékeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában