Ország-világ

2007.01.01. 15:19

Európa: halál a levegőből

Európában légszennyezéssel összefüggő okok miatt évente 300 ezer ember hal meg – állapította meg az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Unió bizottságának CAFE munkacsoportja.

Európában légszennyezéssel összefüggő okok miatt évente 300 ezer ember hal meg – állapította meg az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Unió bizottságának CAFE munkacsoportja. A dioxint, nehézfémeket tartalmazó szennyeződés daganatokat, légzési nehézségeket, asztmát, de trombózist és infarktust is okozhat. És nemcsak a leggyengébbeknél, a gyerekeknél, az időseknél, a krónikus betegeknél, hanem a viszonylag egészséges felnőtteknél is. Ezeknek a szennyező mikroporoknak a forrásai az autók, a kamionok, a repülők, a kétütemű motorkerékpárok, és ősztől a nedvesség, a fűtés beindulása mindenhol csak fokozza a problémát. A helyzet súlyossága változó országonként, városonként. A jelentés szerint a legszennyezettebb zónák északon a Benelux államok, délen Olaszországban a Pó völgye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában