Ország-világ

2007.01.23. 15:19

Európát védené az USA

Erősíteni fogja Európa védelmét esetleges nukleáris „latortámadások” ellen az amerikai rakétaelhárító rendszer tervezett telepítése Lengyelországban és Csehországban – szögezte le egy amerikai illetékes. Daniel Fried amerikai külügyi államtitkár-helyettes a Rzeczpospolita című napilapnak nyilatkozva azt is hangsúlyozta, hogy Oroszországnak, amely élesen bírálta az amerikai rakétatelepítési tervet, nincs mitől félnie, az elhárító rendszer nem ellene irányul.


Halva találta fiait

Golyóval a fejükben, egy-egy széken ülve találta meg a két fiát egy huzamosabb külföldi tartózkodásról hazaérkező férfi a Révkomáromhoz közeli Gútán. A rendőrség rablógyilkosság gyanújával indított nyomozást.

A felsőoktatási diszkrimináció ellen

Közös határozati javaslatban tiltakoztak többen hétfőn Stras-

bourgban a romániai magyar kisebbséget a felsőoktatás terén sújtó diszkrimináció ellen. A beterjesztők sürgetik azt is, hogy a parlamenti közgyűlés szólítsa fel Romániát a regionális és kisebbségi nyelvek chartájának ratifikálására. Ezt a dokumentumot a bukaresti vezetés már 12 éve aláírta, de hatályba léptetése azóta sem történt meg.

Merénylet Bagdadban, közel kilencven halott

Nyolcvannyolc ember vesztette életét és mintegy 160 sebesült meg két robbantás következtében Bagdad központjában, egy túlnyomórészt síiták lakta kereskedelmi negyedben. Egy autóba rejtett és egy szatyorban elhelyezett pokolgép alig néhány másodperces időkülönbséggel robbant fel.

Irán megtiltja atomlétesítményei látogatását

Irán úgy döntött, hogy nem engedélyezi a belépést atomipari létesítményeibe a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) 38 ellenőrének, megtorlásul az ENSZ Biztonsági Tanácsa által az országra kirótt szankciókért – közölte hétfőn az iráni parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában