Ország-világ

2007.01.05. 15:19

Győri tavasz a fővárosban

Győr lesz a Budapesti Tavaszi Fesztivál díszvendége az idén – mondta el Ottófi Rudolf győri alpolgármester a Bolero Fúvósegyüttes szilveszteri koncertjén.

A Rába-parti város második alkalommal ad ízelítőt kulturális értékeiből a nemzetközi hírű művészeti seregszemlén. A tervek szerint március 23-án lép fel a Győri Ütőegyüttes a Győri Balett táncosaival az MU Színházban. Másnap a Vörösmarty téren győri fotósok alkotásaiból nyílik szabadtéri kiállítás, illetve a Vaskakas Bábszínház adja elő Szerelmesek című, felnőtteknek szóló produkcióját. A téren tartják majd a barokk parádét is.
Az alpolgármester kiemelte, hogy Győr büszke múltjára, barokk hagyományaira, korabeli építészeti emlékeire, zenei tradícióira. A programnak fontos része lesz a főúri pompával kísért látványos jelmezes felvonulás – mondta.
A győri program Vukán György és a Bolero Fúvósegyüttes lemezbemutató koncertjével zárul március 24-én. A Budapesti Tavaszi Fesztivál március 16-án kezdődik, a kéthetes eseménysorozat csaknem 128 rendezvényt foglal magában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában