Ország-világ

2007.01.12. 15:19

Hajléktalant gyújtottak fel szipus fiatalok Ózdon

Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a két szipus fiatalt, akik a hecc kedvéért felgyújtottak egy fedél nélküli férfit Ózdon.

A felgyújtott hajléktalan túlélte a támadást, de nyolc napon túl gyógyuló, súlyos égési sérüléseket szenvedett. A rendkívül kegyetlen, érzéketlen bűntett gyanúsítottjai az elfogásuk után semmilyen indítékról nem tudtak beszámolni: a nyomozók faggatózására, hogy miért gyújtották fel a szerencsétlen embert, annyit mondtak: csak.

Az 58 éves ózdi hajléktalant csütörtökön késő este hígítóval leöntötte majd meggyújtotta két fiatal férfi. A hajléktalan felgyújtott ruháját egy ugyanott lévő társa oltotta el, ám ezután ő is és a két tettes is magára hagyta a sértettet. A súlyosan sérült férfi több száz métert gyalogolva az utcán, járókelőktől kért segítséget, végül a kihívott mentők kórházba szállították. A rendőrség forró nyomon kezdte meg a tettesek felkutatását, és a hajnali órákban elfogta a két, 24 illetve 22 éves gyanúsítottat. Az eddigi adatok szerint a két fiatal bekábítózva követte el tettét, amit semmivel nem indokoltak meg. Az ügyben emberölési kísérlet miatt indult eljárás, a két gyanúsítottnak pedig kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában