Ország-világ

2007.01.04. 15:19

Hat pokolgép robbant Korzikán

Hat kisebb pokolgép robbant csütörtökre virradóra a Franciaországhoz tartozó Korzikán. A merényletsorozatban egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült - közölte a francia rendőrség.

Az áldozat minden valószínűség szerint az egyik elkövető volt. A kisebb anyagi károkat okozó merényleteket egy nappal Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter korzikai látogatása előtt hajtották végre.

A robbantások célpontjai egy kivétellel adóhivatalok és bankfiókok voltak a népszerű földközi-tengeri üdülősziget déli részén fekvő Ajaccióban és környékén. Az egyik feltételezett tettes a kelet-korzikai Solenzarában vesztette életét, amikor a pokolgépet működésbe hozta.

A merényletsorozatért eddig egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget. A korzikai szakadárok gyakran követnek el robbantásokat kis erejű pokolgépekkel francia közintézmények ellen, általában éjszaka, amikor senki sem tartózkodik az épületekben.

hirado.hu/MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában