Ország-világ

2007.01.24. 15:19

Hingis is befejezte

A szerdai negyeddöntőkből a nőknél az orosz Marija Sarapova és a belga Kim Clijsters, a férfiaknál a német Tommy Haas és a chilei Fernando Gonzalez jutott be a legjobb négy közé a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Tenisz

Az első helyen kiemelt, s jövő héttől világranglista-vezető Marija Sarapova honfitársát, Anna Csakvetadzét győzte le két játszmában. Kim Clijsters a svájci Martina Hingisszel találkozott, s annak ellenére nyert, hogy – riválisának 20-ával szemben – összesen 62-szer rontott a háromszettes találkozón.
A német Tommy Haas 1999 és 2002 után harmadszor jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjébe, miután öt szettben, 3 óra 19 perc alatt lépett túl a harmadik helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenkón, visszavágva ezzel a tavalyi US Open negyeddöntőjében elszenvedett vereségért.
A chilei Fernando Gonzalez meglepően sima mérkőzésen búcsúztatta a második helyen kiemelt Rafael Nadalt. A kétszeres Roland Garros-győztes, 20 esztendős spanyol feltqnően sokat bizonytalankodott, míg 26 éves ellenfele 41 nyerő ütése mellett mindössze 16-szor rontott. Gonzalez Marcelo Rios 1998-as melbourne-i menetelése óta az első chileiként került Grand Slam-tornán a négy közé.
Eredmények, negyeddöntő, nők: Sarapova–Csakvetadze 7:6 (7–5), 7:5. Clijsters–Hingis 3:6, 6:4, 6:3.
Az elődöntőben: Vaidisova (cseh)–S. Williams (amerikai), Sarapova–Clijsters.
Férfiak: Haas–Davigyenko 6:3, 2:6, 1:6, 6:1, 7:5. Gonzalez–Nadal 6:2, 6:4, 6:3.
Az elődöntőben: Federer (svájci)–Roddick (amerikai), Haas–

Gonzalez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában