Ország-világ

2007.01.05. 15:19

Ismét kutyákat láttak a balfi kertben

Az országosan elhíresült, s első fokon felfüggesztett fogházbüntetést kapott soproni ebtenyésztő balfi kertjében a szomszédok szerint ismét kutyákat látni. A férfi állítja, mindössze két, az összeíráskor megszökött kutyáról van szó.

Gosztonyi

– Ismét kutyákat lehet látni a Sopron és Balf közötti szőlőhegy azon kertjében, amely korábban ebtenyészetnek adott helyet – mondják a környező ingatlanok tulajdonosai, akik szerint az állatkínzás vádjával bíróság elé állított férfi rendszeresen kijön kutyáihoz. Nem értik, hogyan lehetséges ez. „Vagy kezdődik minden elölről?” – teszik fel a kérdést.
Amikor kilátogattunk a helyszínre, a másodfokú bírósági tárgyalásra váró férfi éppen gépkocsijánál tevékenykedett a domb tetején.
– Ez az ingatlan már nem az enyém, áprilisban eladtam, most már csak rendet rakok rajta. Különben lát itt kutyákat? Mennyit lát? Mert én egyet se! – kérdez vissza felvetésünkre. Az autóban mindenesetre felbontott kutyaeledel is látható.
Aztán elmondja, igen, van még két kutya, egy mudi és egy mudi–agár keverék, amelyek az egyedi azonosító jelzést megelőző kutyaösszefogáskor egyszerűen elszöktek. Még csip sem került rájuk. – Hiába hajkurászom azokat, mind a mai napig nem sikerült megfogni őket. De kötelességem, hogy etessem őket, hiszen ha nem tenném, akkor meg az lenne a baj. S hogy miért nem lehet olyankor nyakon csípni az állatokat? Hát azért, mert a kutya okos állat, megérzi, hogy milyen szándékkal közelítenek feléje. Másrészt az összefogáskor olyan sokk érte az ebeket, hogy ez a kettő örökre bizalmatlanná vált az emberrel szemben – állítja határozottan a férfi, aki nem tagadja: mivel az egyik szuka, a másik kan, szaporulat is lett, ám azokat az egyedeket mind átadta a gyepmesternek. Onnan külföldi állatvédő szervezetekhez kerültek a kis állatok.
– Most csapós ajtajú kennelt fogok készíteni, ott kapják majd az eledelt a kutyák. Így talán könnyebb lesz befogni őket – mondja búcsúzóul az egy éve még csaholástól hangos, mára már csend ülte domb tetején.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában