Ország-világ

2007.01.10. 15:19

Ivanics Ferenc a kisiskolákról

Tisztelt Ivanics Úr! Ön ígérte, megmentenek minden kistelepülésen lévő iskolát! A Fertő-térségben két nagy iskola van, Fertőszentmiklós és Fertőd, amelyeket az Ön emberei irányítanak, iskolai és önkormányzati szinten. Ezen intézményeknek nem kellenek tagiskolák, ami annyit jelent, hogy az összes kistelepülés iskoláit a bezárás fenyegeti. Direkt akarják politikai alapon átruházni a felelősséget burkolt formában?

P. H. L.


Számíthatnak az Ön segítségére a térség lakói?
– A kistelepülések oktatási intézményei szomorú példái annak, ami ma Magyarországon zajlik – kezdte válaszát [namelink name="Ivanics Ferenc"] országgyűlési képviselő. – A települések vagy akkor kapnak pénzt, ha elviszik az iskolát, vagy ellenkező esetben elvisz minden pénzt az iskola. Látható, a kormány bujkál a felelősség elől, amelyet így próbál átruházni. Azt akarják, hogy veszekedjenek a falvakban az emberek, addig sem foglalkoznak az ország dolgaival. Mert miért is kell ezekről a kérdésekről beszélnünk? Mert a kormány nem csinált semmit négy évig, és ezért különösen fontos, pártállástól függetlenül, hogy tartsuk a kapcsolatot a polgármesterekkel – akik a települések emberei, hiszen a helyben élők választották meg őket – és másokkal. A Fidesz kormányra kerülése esetén megtartotta volna a kisiskolákat, ezért keressük most is a lehetőségeket. Ebben a közös munkában természetesen számíthatnak rám a térségben élők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában