Ország-világ

2007.01.29. 15:19

Jani Réka két aranya

<p><b>tenisz </b><br><br>Jól kezdte az évet az SVSE teniszszakosztályában mqködő Babos Team. Az elmúlt hétvégén rendezték a 16 év alattiak fedett pályás magyar bajnokságát Budapesten. Jani Réka és Sziklai Kristóf is kedvező előjelekkel készült a megmérettetésre, hiszen Réka a bajnokság előversenyét megnyerte, míg Kristóf a 3. helyen végzett.

munkatársunktól


Az ob-t megelőzően a verseny helyszínén, kemény pályán készültek a fiatal játékosok, hiszen klubjukban nincs ilyen borítású pálya. A gyakorlás eredményre vezetett, ugyanis a korosztálya ranglistáját vezető Jani Réka magabiztos versenyzéssel, szettveszteség nélkül nyerte meg élete első egyéni bajnoki címét, majd szegedi partnerével a párosok versenyében is győzedelmeskedett.
Remélhetőleg a fiatal versenyző lendülete tovább tart, a héten ugyanis Szlovéniába utazik ITF-Tour versenyre, az azt követő héten pedig Helsinki lesz az úti cél. A finn főváros ad majd otthont az U16-os korosztály csapat Európa-bajnokságának.
A teniszcsoport harmadik tagja, Babos Tímea edző édesapjával, Babos Csabával a Papp László Sportarénában megrendezett Héraklész-díj-átadó gálán vett részt.
A Nemzeti Sport Akadémia és a szakszövetségek döntése alapján itt köszöntötték a tavalyi év legjobb utánpótlás-sportolóit. A teniszezők között 2006-ban Babos Tímea lett a legjobb, így Taróczy Balázs wimbledoni bajnok neki és edzőjének nyújthatta át a rangos kupát.
A gálát követő napon kezdődő versenyen Tímea bokasérülést szenvedett, így abszolút favoritként, címvédőként a magyar korosztályos bajnokság feladására kényszerült. Remélhetőleg február 15-re felépül és a válogatott rendelkezésére áll Minszkben a korosztályos csapat Európa-bajnokságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában